Tomb Raider všeobecne

Tomb Raider Times

25. července 2010 v 20:05 | Sonia
"Tomb Raider Times (TRT) je projekt databáze článků z časopisů herních, filmových či jiných, které jakýmkoli způsobem pojednávají o tématu počítačové hry (filmového zpracování) Tomb Raider, nebo o její hlavní hrdince Laře Croft.

TRT má především připomenout hráčům, jak dříve vnímali Tomb Raider nejen redaktoři, ale také široká veřejnost, jaká hodnocení dostávaly jednotlivé díly od českých plátků a ve kterých případech se jejich odhady vyplnily, či ve kterých byli pisálkové totálně vedle.

Ať už budete nahlížet do databáze s příjemnou nostalgií, nebo si v komentářích zanadáváte nad texty autorů, zkuste si vzpomenout, zda nemáte také nějaký ten časopis s článkem o TR pod postelí, nebo neznáte někoho, kdo by měl. Celý tento projekt totiž stojí hlavně na příspěvcích fanoušků, ochotných se o svou sbírku podělit. Stačí pro to udělat skutečně málo - stránku s článkem naskenovat a poslat e-mailem nebo nám časopis vypůjčit."

* * * * *

Čo sa budem rozkecávať, keď by som to nenapísala lepšie? Tento projekt je jasný a sľubne vyzerajúci. Takže ak ste práve chceli vyhodiť záplavu starých časákov, juknite, či sa tam nenájde nejaký Level s článkom o Lare:) Viac informácií a celkový obsah na Tomb Raider Times.

Bilancia môjho hrania TR

19. července 2010 v 19:59 | Sonia
Keď som dorazila The Complicated Case, povedala som si, že s "amatérskymi" dielami na chvíľu seknem a opäť sa pustím do oficiálnych. Tak som si sadla a pre vlastné potreby spísala, kde som vlastne v tom-ktorom TR skončila. Dúfam, že tento článok napokon skončí s popiskom: všetky diely dohrané :)
Poznámka: vždy uvádzam k celkovému počtu levelov aj tie bonusové (tzn. TR3 - 20 levelov, apod.).

DielV ktorom leveli som skončilaNázov leveluPozícia (popisok)
Tomb Raider 1
15/15
- - -dohraný raz
Tomb Raider 1 gold4/4
- - -dohraný remake, pričom jeden level som preskočila
Tomb Raider 218/18- - -dohraný 2 razy
Tomb Raider 2 gold5/5
- - -dohraný raz (ale do bonusového levelu som sa, ehm, precheatovala)
Tomb Raider 317/20RX-Tech minescca 1/2 levelu
Tomb Raider 3 gold6/6- - -dohraný raz
Tomb Raider 4
1. raz 22/35
2. raz 20/35
1. raz Chambers of Tulun
2. raz Cleopatra´s Palaces
1. raz (spred 4 rokov? Žeby??) pri Minotaurovi, nemám ho rada
2. raz (nedávno opäť rozohraté) na začiatku 20. levelu
Tomb Raider 5
1. raz 13/13
2. raz 13/13
1. raz Red Alert!
2. raz Red Alert!
1. raz pri poslednom androidovi (nemôžem sa cez neho jaksi dostať, nedostáva sa mi streliva/lekární)
2. pri začiatku levelu
Tomb Raider 629/29
- - -
dohraný 2, 3 razy
Tomb Raider 78/8- - -dohraný 3, 4 razy
Tomb Raider Anniversary14/14- - -dohraný cca 6 ráz :)
Tomb Raider 8
Tomb Raider: GoL
Tomb Raider 9
7/7
14/14
25/25
- - -
- - -
- - -
dohraný 4 razy
dohraný raz
dohraný raz

Predbežné info

5. července 2010 v 13:12 | Sonia
Ako v prípade TR9, opäť klišé: tento článok ste už s menšími či väčšími úpravami iste videli všade inde po nete, a potom, je mimo. Verím ale, že vám to vadiť nebude.
LC GoL
Lara Croft and the Guardian of Light je akčná hra inšpirovaná arkádami a hopsačkami typu Jazz Jackrabbit, ktorá bude toto leto (UŽ toto leto! Počujete?) distribuovaná cez net ako vírus. Zhoda náhod?

Čaká nás fixná izometrická a izobarická kamera, naháňanie sa za skóre a tiež multiplayer. Zaspievajme halelujah!

Hlavnými účinkujúcimi v tomto programe sú Lara Croft (prekvápko!) a mayský domorodec Totec, také potetované indivíduum. Obaja sa chcú namaľovať na diskotéku, tak pátrajú po vhodnom zrkadle, aby si nepichli maskaru do oka.

Tým sa ukáže byť Mirror of Smoke - Zrkadlo dymu (úprimne, cez také čosi asi moc vidno nebude). Ako vždy pôjde po ňom hafo ľudí, s ktorými sa naša dvojica bude musieť vysporiadať: medzi nimi i Xoxolt, zlý duch prebývajúci v zrkadle, čo sa tam celú večnosť maľuje. Ten by mohol za sebou vcucnúť celý svet a zmaľovať ho, takže mu v tom musia zabrániť.

Príbeh však nie je to hlavné, tu ide o jednoduchšiu hrateľnosť, aby ste už nemuseli TR ovládať všetkými štyrmi končatinami a myšou hýbať jedine ak ústami. Keď tu na vás útočia hordy nepriateľov, vytasíte zbraň, trebárs príborový nožík a bodáte dovtedy, kým vás nepriateľ neupozorní, že ho zabíjate tupým koncom. Ide teda o vyvolanie pocitu pri tých starých dobrých TR...

Každá postava má čosi do seba. Trebárs taká Lara je vybavená pištoľkami z Kauflandu s neobmedzeným strelivom (welcome back, good old times!) alebo plameňometom (inšpirácia Wormsami čisto náhodná, už nám tu chýba len hrdinská ovečka). Takisto je vybavaná úchylným - čože?? - ehm, úchytným hákom.
Totec disponuje prerasteným špáradlom - kopijou, ktorým nielen útočí, ale i prekonáva priepasti. Tu ide o spoluprácu, budete sa musieť navzájom ťahať z kaše.

Ale nečaká nás len akcia! Pri prehľadávaní hrobiek a oprašovaní zabudnutých artefaktov vreckovkou tiež striehnu strašné pasce a hádanky, ktoré pôjde zrejme vyriešiť len spoločnými silami. V hre platia zásady ako:
  • viac hláv, viac paniky
  • všetci za jedným, jeden od všetkých
  • ve dvou se to lépe táhne z bodáků
  • v núdzi poznáš priateľov chrbát
a tak podobne. Však to zistíte sami. Mimochodom, multiplayer funguje na 1 PC ale i online, a tiež môžete pozvať hráča do už rozohranej hry bez jeho vedomia, aby ste ho následne pomstychtivo umlátili. Autori vravia, že chcú dopriať ľuďom krajšie prostriedky pomsty a vendety.

Hra má skvelú grafiku, napríklad lístie sa hýbe vo vetre a šľahne vás, keď sa ho dotknete. Kameň vyzerá ako kameň a voda dokáže tiecť: skrátka, sú tu všetky vymoženosti reálneho života. Je síce stále otázne, čo presne to bude zač, ale všetko sa dozvieme, keď príde ten správny čas.


Zdroj: zdroj tých prvotných, NORMÁLNYCH informácií bola pre mňa Kronika Tomb Raider

Official Screenshot Competition

26. srpna 2009 v 13:17 | Sonia
Oh nie, ja nijakú súťaž nevyhlasujem (raz... možno), iba som na nete našla hafec screenshotov z TR, ktoré vyhrali túto súťaž poriadanú na Tomb Raider Forums. Predpokladám, že sa to dialo už dávno, asi to nebude nijaká novinka, ale môžete si pozrieť výherné kúsky. I keď myslím, že veľa z nich je dosť známych (no keď ich poznám aj ja...).
A to presne tu: Tomb Raider HUB.

Test (TR:A všeobecne)

7. června 2008 v 13:13 | Sonia
Anniversary som hrala zatiaľ 4 razy, preto vám môžem bez obáv vytvoriť test :D

Tomb Raider Anniversary

1. Koľko oblekov (i s pôvodným od začiatku hry) môžete získať?
a) 9
b) 10
c) 13
d) 20

2. Koľko videí preruší Larin záverečný súboj s Natlou? (Okrem toho úplne na záver.)
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

3. Aká súčasť Larinej výstroje či výzbroje sa nenachádza v Croft manor?
a) magnetický hák
b) pištole
c) lekárničky
d) brokovnica

4. Kryštál akej farby má na chrbte zmutovaná Natla?
a) zelený
b) žltý
c) sivý
d) ehm... tam je nejaký kryštál?

5. V leveli Sanctuary of the Scion treba v 2 izbách posúvať stĺpy. Čo sa stane, keď prostredný, hrubý stĺp, klesne zo stropu ku zvyšným 4 stĺpom?
a) vybuchnú
b) prúd svetla medzi nimi vytvorí dúhu
c) prúd svetla medzi nimi vytvorí čiernu dieru
d) z okienka vypadne kľúč Anch

6. V leveli Obelisk of Khamoon je pod hlavným obeliskom s artefaktmi podvodná bránka so štyrmi kresbami - ktorá kresba sa nad bránkou nenachádza?
a) Horovo oko
b) šakal
c) pyramída
d) skarabeus

7. Ktorú poistku vyberie Larson z kabíny v Natliných baniach, aby zatarasil Lare cestu?
a) modrú
b) červenú
c) zelenú
d) žltú

8. Aký predmet sa skrýva v chodbe s debnami v Croft manor?
a) pištole
b) Winstonov starý frak
c) vedro
d) luk

9. Aký čln je priviazaný o kolík na začiatku Natla´s mines?
a) sivý-drevený
b) sivý-gumený
c) hnedý-drevený
d) hnedý-gumený

10. Koľko kamenných sôch-rýb je v miestnosti Poseidona v leveli St. Francis Folly?
a) 1
b) 3
c) 2
d) 5

Výsledky:
1. b, 2. b, 3. d, 4. a, 5. b, 6. c, 7. a, 8. c, 9. b, 10. c

Hodnotenie:
10-9 dobre: Výborný/á, pozorný/á hráč/ka
8-6 dobre: Trochu menej pozorný/á hráč/ka
5-3 dobre: Asi spiaci/a hráč/ka :D
2-0 dobre: Asi nehráč/ka :D

Test (TR7 všeobecne)

15. května 2008 v 21:00 | Sonia
Koho trápi, že som TR7 nehrala? Test vám vytvorím tak či tak :D

Tomb Raider 7

1. V ktorom roku uzrel Legend svetlo sveta?
a) 2005
b) 2008
c) 2007
d) 2006

2. V ktorej krajine sa odohráva demoverzia?
a) Bolívia
b) Peru
c) Ghana
d) Japonsko

3. S akou loptou sa Lara hrá v Peru?
a) s volejbalovou
b) s tenisovou loptičkou
c) s futbalovou
d) s hokejovým pukom, predsa!

4. Koľko bronzových secretov sa nachádza v Japonsku?
a) 1
b) 3
c) 4
d) 5

5. S ktorou milou osobou bojuje Lara v Ghane?
a) Amanda
b) Takamoto
c) lady Amélia Croft
d) James Rutland

6. Aký názov má časť v Nepále?
a) The Ghalali Key
b) Project Carbonek
c) Through the looking glass
d) Return to Paraíso

7. Kde je podľa Amandy Larina matka?
a) v Krajine zázrakov
b) v Avalone
c) v domove dôchodcov
d) na psychiatrii

8. Aké povolanie vykonáva Anaya Imanu?
a) záhradníčka
b) egyptologička
c) advokátka
d) inžinierka

9. Motorku akej značky Lara používa?

a) Ducati
b) Dubati
c) Dumati
d) Dugati

10. Čí štít sa nachádza v laboratóriu v Kazachstane?
a) Merlinov
b) Lancelotov
c) Artušov
d) ani jedného

Výsledky:
1. d, 2. a, 3. c, 4. c, 5. d, 6. a, 7. b, 8. d, 9. a, 10. b

Hodnotenie:
10-9 dobre: Pravdepodobne hráč TR7...
8-6 dobre: Pravdepodobne nepozorný hráč TR7...
5-3 dobre: Pravdepodobne nehráč či moc nepozorný hráč TR7...
2-0 dobre: Pravdepodobne spáč pri TR7... XD

Test (TR6 všeobecne)

26. dubna 2008 v 20:46
Tomb Raider 6

1. Za aký čin stíha Laru polícia?
a) ukradnutie cukríkov v obchode
b) pokus o samovraždu
c) vražda
d) ponúkanie drog mladistvým

2. Koľko druhov oblečenia vymení Lara počas hry?
a) 5
b) 4
c) 7
d) 1

3. Koho hľadá Lara po celom Paríži?
a) Von Croya
b) Janice
c) "Mestskú príručku"
d) Boucharda

4. Čo robia plošinky v leveli Sanctuary of the Flame?
a) nič, preboha, čo by mali?!
b) svietia
c) vybuchujú
d) hrajú golf

5. Po ktorom leveli sa Lara dostáva do Prahy?
a) Von Croy´s Apartment
b) The Monstrum Crime Scene
c) The Vault of Trophies
d) Tomb of the Ancients

6. V koľkých leveloch hráte za Kurtisa?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

7. Akého posilnenia tela sa dočkáme v leveli The lost domain?
a) Lara sa naučí šprintovať
b) Lara sa naučí skákať počas šprintu
c) Lara sa naučí lepšie rúčkovať
d) Lara sa naučí strieľať z brokovnice

8. V ktorom leveli je Boaz potrestaná za neposlúchnutie Eckhardtovho príkazu?
a) Aquatic Research Area
b) The Strahov Fortress
c) Boaz Returns
d) Bio-Research Facility

9. Akú zbraň predá Lare novinár Luddick?
a) Scorpion X
b) chirugai
c) K2 Impactor
d) Vector-R35

10. Aká farba svetla nezasvieti v podniku The Serpent Rouge?
a) zelená
b) žltá
c) hnedá
d) modrá

Výsledky:
1. c, 2. a (resp. b), 3. d, 4. c, 5. a, 6. c, 7. b, 8. d, 9. a, 10. c

Hodnotenie:
10-9 dobre: Vaša genialita je očividná :D
8-6 dobre: Ste nadpriemerný/á hráč/ka TR6 :D
5-3 dobre: Ste priemerný/á hráč/ka TR6 :D
2-0 dobre: Ste lama XD

Test (TR5 všeobecne)

24. března 2008 v 21:51 | Sonia
Po nejakej dobe prichádza opäť testík :)

Tomb Raider 5

1. V akej podobe nachádzame v hre secrety?
a) strieborné peniaze
b) zlaté ruže
c) medené klince
d) bronzové medaily

2. Aký nepriateľ na Laru vybafol ako prvý v hre?
a) človek
b) doberman
c) pudlík
d) android

3. Akú farbu majú blesky, čo šľahajú z očí hlavy gladiátora (level Trajan´s markets)?
a) ružovú
b) hnedú
c) červenú
d) zelenú

4. V ktorom z nasledujúcich ruských levelov sa Lara prechádza vonku?
a) The Submarine
b) Deepsea Dive
c) The Base
d) Sinking Sub

5. Čo ohrozuje Laru v Labyrinte?
a) Larson
b) Pierre
c) malá žltá potvorka
d) monštrum

6. V akom poradí by si mala Lara vziať veci z pozície na lane nad hlbokou priepasťou (Írsko)?
a) fakľa, kus bránky, krieda
b) fakľa, krieda, kus bránky
c) krieda, kus bránky, fakľa
d) krieda, fakľa, kus bránky

7. Koľko rokov bol démon na koni väznený tečúcou vodou?
a) 200
b) 450
c) 600
d) 700

8. V ktorom leveli z USA musí sa Lara na nejaký čas vzdať svojej zbrane?
a) The 13th Floor
b) Escape with the Iris
c) Red Alert!
d) v žiadnom

9. Koľko androidov otravuje v poslednom leveli?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

10. V ktorej krajine z hry si môžete zahrať demo TR5?
a) Rím
b) Rusko
c) Írsko
d) USA

Výsledky:
1. b, 2. b, 3. d, 4. c, 5. d, 6. a, 7. d, 8. b, 9. b, 10. a

Hodnotenie:
10-9 dobre: Skláňam sa pred vami...
8-6 dobre: Gratulujem, vcelku fajn výsledok :)
5-3 dobre: Lepšie to nešlo?!
2-0 dobre: Nechoďte mi s takýmto výsledkom na oči... XD

Test (TR4 všeobecne)

5. února 2008 v 21:45 | Sonia
Čo dodať, proste ďalší test, a viem, že vy aj sami prídete na to, kde sú výsledky :D

Tomb Raider 4

1. Čo zmysluplné porábal Winston v sídle? (XD)
a) hral poker sám so sebou
b) hral ping-pong sám so sebou
c) sídlo v TR4 nebolo
d) sídlo sa odomklo až po dohraní hry

2. Čo stláčal Von Croy v Kambodži, aby deaktivoval pasce či otvoril dvere?
a) čierno-biele sústredné kruhy
b) čierno-biele trojuholníky
c) čierno-biele kocky
d) čierno-biele špirály

3. Na aký priemerný večierok upozornila Lara Von Croya pri guli s Irisom?
a) čajový večierok
b) sušienkový večierok
c) narodeninovú párty
d) o žiadnom nehovorila

4. Čo ležalo pod šutrom pri Sethovej hrobke, kde na Laru zaútočili škorpióny (animácia)?
a) zlatý ingot
b) diamantový prsteň
c) lebka
d) kľúčna kosť

5. Ako sa volal Larin sprievodca v prvom egyptskom leveli?
a) Kalef
b) Muhammad
c) Mammal
d) Ahmed

6. Čím sa neustále vyhrážal Seth?
a) mutantmi z púšte
b) kobylkami
c) sýkorkami
d) hojnosťou dažďov

7. Koľko druhov zbraní má Lara k dispozícií?
a) 5
b) 4
c) 6
d) 8

8. Na ktorú z týchto zbraní sa dá primontovať zameriavač?
a) revolver
b) UZI
c) brokovnica
d) kuša

9. Kde otravuje mechanický Minotaurus?
a) Menkaure´s Pyramid
b) Cleopatra´s Palaces
c) Chambers of Tulun
d) Valley of the Kings

10. Ktorý z týchto nepriateľov ohrozuje Laru na koni?
a) ninja v červeno-bielych šatách
b) kostlivec
c) Seth
d) železný rytier

Výsledky:
1. c; 2. a; 3. a; 4. c; 5. d; 6. b; 7. c; 8. a, d; 9. c; 10. d

Hodnotenie:
10-9 dobre: Sakra... toľko správnych odpovedí nemala ani autorka testu...
8-6 dobre: Boli to ľahké otázky, dokonca ste možno ani nemuseli podvádzať!
5-3 dobre: V pohode!
2-0 dobre: Zas niekto nehral TR4, čo? :D

Test (TR3 všeobecne)

18. ledna 2008 v 21:53 | Sonia
Výsledky sú tam, kde boli aj minule :D
Tomb Raider 3

1. Čo pekné ste mohli získať za všetky nájdené secrety?
a) nablýskaný rolls-royce
b) nesmrteľných nepriateľov
c) bonusový level
d) bonusový oblek

2. Ktorý z týchto pohybov tu Lara ešte neovláda?
a) plazenie sa po štyroch
b) chôdza po lane
c) šprint
d) plávanie v štýle prsia

3. Čo robil Winston v sídle?
a) krotil medvede
b) písal e-maily
c) ponúkal Lare medvedíkov Haribo
d) nechával sa zavrieť do mrazničky

4. Čo čakalo na Laru, keď v leveli Caves of Kaliya zahla na začiatku doprava?
a) guľa
b) kobry
c) šípky
d) láva

5. Kde vo svojom dome či okolí nájde pištole?
a) na konci tréningovej dráhy - vonku
b) v bazéniku - vnútri
c) na posteli - vnútri
d) v bludisku - vonku

6. Na aké zvieratko zmutoval Willard v dôsledku radiácie?
a) šteňa
b) kobra
c) osa
d) pavúk

7. Akú farbu majú 3 kryštály v leveli Coastal Village, s ktorými sa dostanete do dediny?
a) ružová
b) červená
c) hnedá
d) oranžová

8. Po získaní prvého šutru z meteoritu si Lara číta denník na Willardovej loďke. Akým dátumom začína zápis?
a) júl
b) jún
c) august
d) september

9. Čím ostreľuje Laru maník na konci Thames Whart, ktorý sa dočká šťastného dôchodku? :)
a) UZI
b) samopal
c) pištole
d) gumipuška

10. Čím odkloní Lara dráhu elektrického vozíka v tomto leveli, aby zoskratoval poistky?
a) drevenou krabicou
b) drôteným kvádrom
c) kamenným kvárdom
d) alabastrovou vázou

Výsledky:
1. c, 2. b, 3. d, 4. a, 5. a, 6. d, 7. a, 8. c, 9. b, 10. b

Hodnotenie:
10-9 dobre: Buď ste pozorne hrali, alebo podvádzali pri teste!
8-6 dobre: Klasický/á hráč/ka s klasicky otvorenými očami :D
5-3 dobre: Celkom v pohode - no dobre, úplne nanič :D
2-0 dobre: Buď ste nehrali, alebo som z toho jeleň :D

Test (TR2 všeobecne)

30. prosince 2007 v 21:40 | Sonia
Ďalší test, ktorý bude podobný ako ten predošlý (no čo by ste už odo mňa čakali :D), a TR2 už hral aj Fil, snáď bude mať lepší výsledok ako pri jednotke ;) (nevravím, že predošlý výsledok bol zlý XD).
Výsledky naspodu!
Tomb Raider 2

1. Čo robil Winston v sídle?
a) pral si ponožky
b) nosil Lare čaj
c) vydával divné zvuky :D
d) čítal zamilované romány

2. Koľko bolo v každom leveli secretov?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

3. ...kde toto neplatilo? :D
a) The Dragon´s Lair & Home Sweet Home
b) Venice & Bartoli´s Hideout
c) Barkhang Monastery & Catacombs of the Talion
d) Floating Islands & The Dragon´s Lair

4. Koľko červených skútrov videla Lara v Tibetan Foothills?
a) 1
b) 3
c) 5
d) 4

5. Koľko ľudských protivníkov môže Lara zabiť v Benátkach?
a) 10
b) 18
c) 20
d) 14

6. A koľko žralokov vo Floating islands?
a) ani jedného
b) 2
c) 3
d) 5

7. Čo môžu nefritoví bojovníci urobiť Lare vo Floating islands?
a) tresnúť po hlave kopijou
b) kopnúť ju
c) napichnúť ju na kopiju
d) uškrtiť ju

8. Kam dala Lara dýku, keď vtrhla do jej domu banda Fiama Nera?
a) na posteľ
b) za pás
c) do skladu zbraní
d) Winstonovi do ruky

9. Čo viedlo ku zlatému tajomstvu v leveli Ice palace?
a) chodník
b) povrazový rebrík
c) vodný kanál
d) neviditeľný most

10. Čo významné z TR1 má Lara v tajnej izbe v dome?
a) Scion
b) kamennú mačku z Egypta
c) Natlinu parochňu
d) zafírový kľúčik

Výsledky:
1. b, c; 2. c; 3. a; 4. a; 5. d; 6. a; 7. c; 8. b; 9. d; 10. b

Hodnotenie:
10-9 dobre: Buď ste pozorne hrali, alebo podvádzali pri teste!
8-6 dobre: Unikli vám nejaké drobnosti, ale inak fajn
5-3 dobre: Trochu pri hre pozerajte aj na obrazovku! :)
2-0 dobre: Buď ste nehrali, alebo nepodvádzali pri teste! :D

Test (TR1 všeobecne)

16. prosince 2007 v 21:41 | Sonia
Tu máte vytvorený test (je zároveň i pre mňa samotnú :D), z ktorého sa možno poučíte, možno zistíte, že všetky odpovede som dala zlé a snáď sa pobavíte :)
Výsledky sú naspodu!
Tomb Raider 1

1. Akú farbu vlasov má Jacqueline Natla?
a) bielu
b) zelenú
c) sivú
d) blond

2. Koľko rokov mala vtedy Lara?
a) 20
b) 29
c) 35
d) 40

3. Čo sa stalo, keď sa Lara v leveli Sanctuary of the Scion spustila vpredu z tváre sfingy?
a) spadla dole na zem
b) prepadla sa jej do tváre
c) zmutovala na čokoládovú zmrzlinu
d) visela jej na nose

4. Farba šnúrok na Lariných topánkach je:
a) červená
b) čierna
c) hnedá
d) zelená

5. Čo robil Winston v sídle?
a) pil čaj
b) nosil jej čaj
c) nebol tam
d) sledoval programy v TV po 22. hodine :D

6. Z čoho bol Larin dvojník (Atlantis)?
a) mäso a kosti
b) zlato
c) hélium
d) syr

7. Čo ležalo na strednej priečke podlahy (horné poschodie) na začiatku Atlantídy, kde bola i prvá páka levelu?
a) náboje do UZI
b) náboje do Magnumov
c) náboje do brokovnice
d) náboje do MP5

8. Koľko secretov je v treťom leveli?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

9. ...a v celej hre?
a) 40
b) 43
c) 44
d) 45

10. Čo pláva v jazere pri Tihocanovej hrobke, ktorú strážia dvaja kentauri?
a) krysa
b) had
c) krokodíl
d) barakuda

Výsledky:
1. d, 2. b, 3. b, 4. a, 5. c, 6. a, 7. c, 8. c, 9. d, 10. c

Hodnotenie:
10-9 dobre: Buď ste pozorne hrali, alebo ovládate mágiu :D
8-6 dobre: Hráte so zvyčajnou pozornosťou, určite niečo uniklo
5-3 dobre: Nič moc, snažiť sa, snažiť sa, s(n/m)ažiť sa :)
2-0 dobre: Buď ste nehrali, alebo len so zavretými očami!

Môj názor na diely TR

16. prosince 2007 v 21:40 | Sonia
Môj názor na TR všeobecne je DESNE kladný, ale čo jednotlivé diely?

Tomb Raider 1
Začalo to asi pred 8 rokmi, keď sa mi do rúk dostala hra s názvom Tomb Raider. Keďže som o nej veľa nevedela, púšťala som ju trochu skepticky, ale keď som dala New game, pomyslela som si HM :D. Proste hm, že grafika je síce trochu divná, ale tá baba v jaskyni vyzerá fajn a mohlo by to za niečo stáť... a keď som prešla prvý level, už ma to pomaly dostávalo a začalo sa veľké šialenstvo, asi väčšie než egyptské :D.

Tomb Raider 2
Na tento diel som si matne spomínala z raného detstva (tuším som ešte nechodila do školy), keď môj brat hral dvojku a ja som s jahodami so šľahačkou stála pred monitorom a sledovala naštvaného bráchu, keď sa nevedel vymotať z bludiska pri dome :D On si TR neobľúbil tak ako ja (nevie, čo činí :D)... Prvý diel, ktorý som dohrala a našla väčšinu tajomstiev - je výborný, čo iné?

Tomb Raider 3
Najskôr som zohnala len demo, ale to už mi z TR šibalo, tak som chcela aj plnú verziu. Neobľúbila som si ju tak ako predošlé dva diely, ale to bude tými hnusnými psami v Aldwychu :D Najlepší je tu Larin dom (ach, ja chcem štvorkolku)!

Tomb Raider 4
Na Kambodžu nemám slov - miliónkrát prehraté levely :D Inak tu milujem ešte krásne animácie a hlavne EGYPT (a ešte i všetko ostatné :D). Tretí najlepší diel (po TR: Anniversary a TR: AoD)!

Tomb Raider 5
Najobľúbenejšie samozrejme levely, kde je 16-ročná Lara (Írsko), ale TR5 je celý výborný - teda viac-menej, trochu horšie je na tom USA, ktoré ma tak naštvalo, že som chcela vyhodiť CD z okna :-[

Tomb Raider 6
Najskôr som naň pozerala trochu skepticky ako na TR1 a pred hraním som nenávidela Kurtisa, ale potom prišiel ON - TR6 :D Už keď som videla dychčiacu Laru v uličke (Parisian Back Streets), vedela som, že toto bude skvelý diel. A teda že bol! Vytýkam mu len chyby typu Larina pridlhá noha (bug) alebo časté výpadky obrazu, ale hrateľnosť to až tak moc neovplyvnilo a ide predsa o dej, atmosféru, bla bla, veď to poznáte :D Kto vraví, že TR6 je hrozný a všetci ho nenávidia, pozná iba 10 odporcov AoD a zvyšné milujúce miliardy v živote nevidel :D

Tomb Raider 7
Je to skvelá hra, ale hrozný TR diel. Krásna grafika, hafo outfitov a zábavné dialógy, ale s TR to nemá veľa spoločného. Hľadanie Amélie, blemc! Toto má byť dej TR?!

Tomb Raider Anniversary
Zásluhou inšpirácie prvým dielom (ide o remake, niet sa teda čomu čudovať :D) je rozhodne lepší než Legend. Pôvodne môj najobľúbenejší diel zo všetkých, teraz ho beriem ako naj z TR od Crystal Dynamics.

Tomb Raider Underworld
Nehrala som. Ale treba mu pričítať veľké plus: zrejme konečne pochoval Améliu. Let´s celebrate!

 
 

Reklama