Květen 2008

Kapitola 2: Zoznámenie

31. května 2008 v 20:51 | Sonia |  Poviedka: Výcvik
Pred veľkou kovovou bránou zastal džíp a zatrúbil. Zároveň z neho vyskákalo päť dievčat a jeden chlapec v rôznom veku a všetkým od úžasu spadli sánky a lyže na cestu. (Úbohé deti akosi pozabudli, že je leto.) Toto nečakali - možno palác alebo panelák, ale niečo medzi tým nie: tento úchvatný dom s úchvatnou záhradou, úchvatnou obyvateľkou a úchvatným sluhom. (Dobre, to posledné je žart, ale Winstonovi ani muk, beztak je to určite starý zošúverený starec s protézou nasadenou naopak.)
Brána sa automaticky otvorila (bez zásahu Lary, čo sa jej veľmi nepáčilo, vďaka tomuto sa jej dostala do domu Bartoliho banda, ale čo už môže človek očakávať od dnešnej techniky?) a všetci vošli do záhrady, čudujúc sa, kde je ich budúca učiteľka.
"Pozrite na toho koňa!" potešila sa šestnásťročná Sarah Stand z Anglicka, ktorá prejavuje veľký záujem o archeológiu a má zmysel pre dobrodružstvo, keďže sa odvážila svojmu hrozne nevrlému dedkovi skryť zuby. Vyštartovala k malej fontáne napravo, v ktorej sa na podstavci vypínal na zadných nohách kôň. Vyliezla na múrik, no vtom sa otvorili vchodové dvere a Lara vyšla von, namierila zbraň na Sarah, ale keď si uvedomila, že je to decko, rýchlo ju zastrčila do puzdra a išla pozdraviť ohúrenú skupinku pri bráne.
"Čaute," kývla im a chcela každému potriasť rukou, no každý sa správal podľa veľkosti svojho obdivu k Lare. Sedemnásťročný Andrew a jeho 15-ročná sestra Kate sa vrhli na zem a čelami utreli zem. Sarah sa od strachu skryla do fontány. 14-ročná Simona Kolářová z Čiech čumela ako na zjavenie, Alica (Austrália) sa poklonila a Japonka Taiko spojila dlane a tiež sa uklonila. Lara sa začervenala a radšej išla vyhodiť šoféra džípu.
"Poďme najskôr do domu," navrhla Lara po zoznámení a začala s prehliadkou. "Toto je hala, pod schodmi je kuchyňa, za nimi telocvičňa a bazén. Tu je Winston, hore sú izby, vy budete spať v stanoch vonku..." zháčila sa. Winston nie je súčasť nábytku, uvedomila si a predstavila im príjemného starého muža vo fraku s motýlikom, ktorý bol od neustáleho upravovania a poťahovania v dvojnásobnej veľkosti. Sluha sa zatváril zdesene, ospravedlnil sa a išiel si z lekárničky zobrať lieky proti infarktovým stavom.
Prehliadka domu prebehla bez nepríjemností, Andrew objavil stereo súpravu a zapol ju - to by ešte bolo OK, ale Lara si v tej chvíli uvedomila, že v poslednom čase je trochu pokazená a pri zapnutí sa spustí naplno.
"Žijete?" spýtala sa neisto, keď ich obrovská vlna piesne Home stereo zmietla na podlahu, spravila účes v štýle "pustil som zapnutý fén do vane" a akosi vyrazila poistky v celej krajine. Zapálila svetlicu a vzdychla, keď videla, že bude musieť zavolať sklára a do Tesca, aby jej doviezli sadu sklenených pohárov.
"Mne to vyrazilo plombu zo zuba!" fňukala Kate, no inak boli všetci celkom v pohode. Dokonca sa už aj obnovil prúd, tak si išli pozrieť rozprávku na dobrú noc. Prehliadka exteriéru sa odložila na zajtra.
"Ešte to neľutujete, slečna?" spýtal sa Winston Lary v noci, keď už decká ležali vonku v spacákoch a Lara sa práve chystala do postele. Usmiala sa. "Toto je moje najlepšie rozhodnutie v histórii." "Nechcem vedieť o tých najhorších," povedal a rýchlo sa odpratal do mrazničky, než ho tam mohla rozzúrená Lara dopraviť sama.

Preview TR:U (Z Hrej.cz)

31. května 2008 v 20:42 | Sonia |  Tomb Raider 8
Chceli tu odo mňa preview na TR:U, ibaže som si uvedomila, že takýchto článkov je už skutočne dosť a nič nové by ste sa nedozvedeli, okrem toho, tuším práve nemám silu niečo také písať! A tak som aspoň pohľadala na nete nejaké preview, a myslím, že som narazila na ešte lepšie, než by som bola schopná vyprodukovať ja sama :) Asi ste ho už videli, no ak nie, môžete si prečítať:

Kapitola 1: Ako "šoknúť" sluhu

29. května 2008 v 20:39 | Sonia |  Poviedka: Výcvik
"Čo?" Winston vyvalil od úžasu oči (s ružovými kontaktnými šošovkami) a strieborný podnos s čajom a jemnými maslovými keksami z Tesca pustil na zem. "To nemyslíte vážne."
"Pravdaže to myslím vážne," prikývla Lara a usmiala sa. "Veď to je geniálny nápad, čo povieš?"
"Vážne si sem chcete navláčiť šesť deciek z celého sveta, ktoré vôbec nepoznáte?"
"Pozri, mám štyridsať, pri budúcom dobrodružstve mi môže niečo odhryznúť hlavu, niekto do mňa vystrieľa celý zásobník alebo sa utopím vo vodnom labyrinte. Starnem, Winston," zdôraznila Lara, "a potrebujem náhradníka. Veď čo by svet bez niekoho s poriadne dobrodružným srdcom robil?!"
"Ste mladá ako práve zasadená jahoda," zakvílil sluha a nesmelo dodal: "A ešte je tu Indiana Jones."
"Pche," pohŕdavo odsekla Lara, "ten si nevie nájsť ani spodnú bielizeň v zásuvke."
"James Bond."
"Stratená existencia."
"Spiderman."
"Neschopný," zhodnotila Lara.
"Batman."
"Ten nech si visí dolu hlavou v jaskyni!" vyprskla netrpezlivo. "Dôveruj mi, dobre?"
"OK, slečna," zahundral Winston.
"ČO?!" chudák sluha dnes už druhý raz skoro dostal infarkt. "Vy ste si založili blog, dali tam inzerát a prijímate informácie o tínedžeroch, dievčatách aj chlapcoch? A ak vám rodičia poskytnú nepravdivé informácie, domov im pošlete ČASŤ dieťaťa?"
"To bol žart, Winston," upokojila ho Lara. "Mimochodom, všimol si si vekovú hranicu? Od 14 do 18, veľmi vhodný vek."
Winston pustil na zem druhý podnos s čajom, načo ho Lara vľúdne upozornila, že ak to bude robiť pravidelne, bude nútená priväzovať mu podnos k rukám.
"Pardon," zahundral a išiel doniesť metličku. Pritom rozmýšľal, čo sa asi Lare stalo. Čo to hľadala naposledy? Scion? Možno ju trafila skala z Pyramídy na Stratenom ostrove... hútal. Je to celé - zvrátené, zachvel sa a išiel si napchať hlavu do chladnej záchodovej misy, aj keď by sa to hodilo skôr Lare.
"Dobre, tak už tu mám peknú kôpku odkazov, ktoré by sme mohli preskúmať," potešila sa Lara večer a ťukla na prvé meno.
"James Kent, Anglicko, 14 rokov, záujem o varenie... zmažem.
Amanda Alison, Anglicko, 15 rokov, chorobne lenivá... čo tým rodičom šibe? Takto ju sem nedostanú, ani keby k nej priložili milión! (Aspoňže sú úprimní.)
Peter Peterovič Peterson - zmažem, s takým menom nik nezachráni svet..."
O dva týždne Lara zrušila svoj oznam, lebo našla šesť vyhovujúcich detí, ktoré sa onedlho vydali do Surrey, kde teraz bola Lara s Winstonom a čakali, kým bude dostavaný dom v Cornwalle. Lara mala v pláne, že tam sa decká vydajú o mesiac, pokiaľ to dovtedy prežijú...

Info, postavy a dej

28. května 2008 v 21:43 | Sonia |  Poviedka: Výcvik
Ehm, takže... :D
Info:
Poviedka "Výcvik" vznikla náhodou a bez dlhých náročných uvažovacích procesov, dalo by sa povedať. Jednoducho ma raz osvietilo a bolo XD Je to prvé väčšie dielo, ktoré nemá len nejaké dve strany, a takisto prvé, ktoré sa dá nazvať poviedkou výrazne inšpirovanou TR :D A zároveň je to niečo na štýl bláznivej paródie :D
Výcvik môžete nájsť aj na Ladycroft.cz, kde je zatiaľ 8 kapitol. Nové budú pravdaže pribúdať sem aj na LC, ale na blogu nikdy nenájdete viac kapitol než na LC.
Budem vďačná nielen za pozitívne komentárne, ale i nejakú objektívnu kritiku :P
Postavy:
Lara Croft - Archeologička, dobrodruh, ktorý precestoval celý svet. Ale ani Lara nie je nestarnúca a nesmrteľná bytosť... Musí myslieť na prípadného "nástupcu"! (Dostávame sa k Lara´s future :))
Winston - Sluha rodiny Croft, priateľ a človek, ktorý Laru podporí aj v jej najnovšom (podľa neho dosť mimo) nápade.
Andrew Johnson - Sedemnásťročný mladík z Ameriky, jedna zo šťastných osôb, ktoré sa Lara rozhodla vycvičiť na svoju úroveň.
Kate Johnson - Andrewova pätnásťročná sestra.
Sarah Stand - Šestnásťročná Angličanka, ktorá sa takisto snaží dokázať, že má naviac...
Simona Kolářová - Štrnásťročná dievčina z Českej republiky (:P), ktorá sa nie vždy pohodne s Winstonom. :D
Alica Black - Pätnásťročná Austrálčanka, ktorá má výraznejšie predpoklady na to, aby si zvykla na tvrdý chlebíček dobrodruha.
Taiko - Sedemnásťročná baba z Japonska, ktorá ukrýva isté tajomstvo...
Vyhradzujem si právo na zmenu postáv či ich charakterov.
Dej:
Lara Croft sa s pribúdajúcimi rokmi (pozn. - brané podľa starého životopisu, ja Lare roky nestrhávam :P) cíti akoby menej vo forme. Je síce na vrchole síl, ale už premýšľa o tom, čo by sa stalo, keby... Však čo ak raz včas neuskočí pred obrovským balvanom? Alebo ju zákerne zavraždia? (Snažím sa o isté realistické podanie, teda žiadny Load :D) Preto sa rozhodne, že pomocou inzerátu vyhľadá pár vhodných mladých adeptov na funkciu "Záchranca sveta". (Najskôr malo ísť o formu súťaže, žeby decká postupne vypadávali, no ale vidím to inak, i keď záver je ešte najväčšou záhadou asi práve pre mňa XD) Po krátkom čase Lara nachádza 6 tínedžerov, pozýva ich do svojho sídla v Surrey a začína s výcvikom. (Výcvik hrdinov rýchlo a ľahko... :P) Neskôr má v pláne presunúť sa do svojho ďalšieho domu v Cornwalle... no, ale človek mieni, život mení. Ukáže sa, že Taiko nie je tou, za ktorú sa vydávala, mladá tínedžerka z Japonska, čo ale Lara zistí príliš neskoro. Bude teda schopná všetkých úspešne vycvičiť a zabezpečiť si aspoň jedného "nasledovníka"?

Nový spriatelený blog

28. května 2008 v 20:30 | Sonia
Je to už dávno, keď bola Zem ešte mladá, že som s niekým spriatelila blog. Teraz je už Zem stará - a opäť je tu ďalší blog! XD No, ehm... Takže dostať sa k nemu môžete tadiaľto.

Mimo návod: 3 - The lost valley

26. května 2008 v 20:16 | Sonia |  Tomb Raider 1
Takže, síce neviem, či to skutočne aj niekto číta, ale každopádne prichádza ďalšia časť! Slintáte blahom, alebo je vám to šumafuk? XD :P

Klinika - Tituly

20. května 2008 v 21:46 | Sonia |  (Nielen) o mne
Všetci zamestanci kliniky sú pravdaže vyštudovaní na tých najprestížnejších školách, ktoré sa hrdia mnohými fantastickými výsledkami a svet o nich v živote nepočul ani počuť nebude! A aké tituly sme teda v pote tváre získali?

1) MuDr. mnmp Vincent Motyka
(mnmp - Motyka Na Mŕtvych Platí)

2) PúDr. chad Larina Chrochtová
(chad - Chrochtá Aj Doma)

3) MuDr. blm Alfonzína Zmrzlá
(blm - Bez Logiky Murár)

4) MuDr. pt Hermína Čajomaková
(pt - Pokazený Traktor)

5) MuDr. pdn Augusta Septembrová
(pdn - Pacientom Drví Nervy)

6) MuDr. pčsd Filoména Praštená
(pčsd - Porodí, Čo Sa Dá!)

7) ukp Eržika Mramorová
(ukp - Utečie Každý Pacient)

8) pti Kvetoslava Zahradníková
(pti - Psychiatria To Istí)

Klinika - Fotografie

20. května 2008 v 21:00 | Sonia |  (Nielen) o mne
Toto bude trapas storočia, tuším vám ani neprezradím, kto z nás je Larina Chrochtová :D No, snáď to prežijem (vlastne ide o to, či prežijete vy, však? Upozorňujem, že asi nie :D)
Napnite zrak, KYSELINÁRI NA KLINIKE sa predstavujú!

Klinika - Zamestnanci

18. května 2008 v 20:16 | Sonia |  (Nielen) o mne
Čudujete sa, čo je to za podivný názov? Nasledujúci článok je celý podivný, tak si začnite zvykať :P
------------
Chodím na Gymnázium L. Novomeského v Senici (úchvatná to škola XD). Na cvičeniach z chémie nebýva bohvieaká zábava (vlastne... teraz mi tak napadá, zábava nebýva skoro na žiadnej hodine). Však kyseliny, oxidy, hydroxidy... blemc, to nie je nič pre mňa! Možno nejaká tá kyselina pre profesorov? XD

A tak vznikla klinika (hlavne gynekológia a patológia), ktorá zamestnáva tieto podivné existencie-mimoňov (menami som si nebola istá ani ja sama, ďakujem jednému spolupracovníkovi za objasnenie :D):


1) Vincent Motyka - (Patológia.) Primár celej kliniky. Neustále sa vyhráža svojej zástupkyni, že ju buď vyhodí, alebo preradí na pôrodnícke. Zatiaľ jej len našťastie znížil plat! 8-10 Sk, 18 pri prémiách (a potom, že prečo nemá ani na žuvačky?!)

2) Larina Chrochtová - (Patológia.) Alias Sonia :P. Okrem spomínanej zástupkyne riaditeľa som i ministerkou zdravotníctva, ale nemám veľké právomoci - ani primára nemôžem zosadiť, ani klinku zrušiť... Možno to bude tým, že na post ministerky som sa dostala len vďaka tomu, že som mala... ehm, románik s ministrom. Viete, ja že o tom nik nevie, ale to červené svetielko, čo som považovala za sporák či mikrovlnku, bola v skutočnosti kamera. No čo, stáva sa...
Na moje miesto sa chce dostať jedna sestra a vyhráža sa , že vytrúbi môj prešľap do celého sveta (akoby už o ňom nevedel :-[), ale ja zas o nej viem, že mala románik s istým Gašparovičom ktorý sa prehlasoval za kráľa tejto republiky, a ktorého sme hneď nato pitvali. Tak nech si nezačína! :P

3) Alfonzína Zmrzlá - (Gynekológia.) Primár ju hreší, že majú málo pôrodov, a beztak sa pomaly všetko od nich dostáva k nám na patológiu. A kto sa má potom so všetkými tými pacientmi ťahať do kaviarne a čumieť na tie nezhovorčivé osoby, ktoré sme vytiahli z mraziaceho boxu?
Inak je to dobrá lekárka, myslím, že to dotiahne ďaleko.

4) Hermína Čajomaková - (Traktoristka.) Celé dni sa preháňa na traktore za klinikou, ale podozrievam ju, že niekedy i po jej chodbách. Vo svojom voľnom čase preberá Zmrzlej pacientov, ale tá jej to nezazlieva.

5) Augusta Septembrová - (Psychiatria.) Táto kolegyňa ma má vyšetriť a na príkaz primára ma vyhlási za nesvojprávnu, aby som mohla byť vyhodená. Ja sa tomu bránim zubami-nechtami, a zatiaľ sa vyšetrenie skutočne neuskutočnilo. Uf...!

6) Filoména Praštená - (Gynekológia.) Lekárka.

7) Eržika Mramorová - (Gynekológia.) Asistentka.

8) Kvetoslava Zahradníková (Psychiatria.) - Kolegyňa Augusty.


PS: Onedlho pribudnú fotografie, možno i video a poviedka. Máte sa na čo tešiť ;) A teraz (15.10.2008) to vyzerá tak, že klinika už zanikla :´( Plačte!


Test (TR7 všeobecne)

15. května 2008 v 21:00 | Sonia |  Tomb Raider všeobecne
Koho trápi, že som TR7 nehrala? Test vám vytvorím tak či tak :D

Tomb Raider 7

1. V ktorom roku uzrel Legend svetlo sveta?
a) 2005
b) 2008
c) 2007
d) 2006

2. V ktorej krajine sa odohráva demoverzia?
a) Bolívia
b) Peru
c) Ghana
d) Japonsko

3. S akou loptou sa Lara hrá v Peru?
a) s volejbalovou
b) s tenisovou loptičkou
c) s futbalovou
d) s hokejovým pukom, predsa!

4. Koľko bronzových secretov sa nachádza v Japonsku?
a) 1
b) 3
c) 4
d) 5

5. S ktorou milou osobou bojuje Lara v Ghane?
a) Amanda
b) Takamoto
c) lady Amélia Croft
d) James Rutland

6. Aký názov má časť v Nepále?
a) The Ghalali Key
b) Project Carbonek
c) Through the looking glass
d) Return to Paraíso

7. Kde je podľa Amandy Larina matka?
a) v Krajine zázrakov
b) v Avalone
c) v domove dôchodcov
d) na psychiatrii

8. Aké povolanie vykonáva Anaya Imanu?
a) záhradníčka
b) egyptologička
c) advokátka
d) inžinierka

9. Motorku akej značky Lara používa?

a) Ducati
b) Dubati
c) Dumati
d) Dugati

10. Čí štít sa nachádza v laboratóriu v Kazachstane?
a) Merlinov
b) Lancelotov
c) Artušov
d) ani jedného

Výsledky:
1. d, 2. a, 3. c, 4. c, 5. d, 6. a, 7. b, 8. d, 9. a, 10. b

Hodnotenie:
10-9 dobre: Pravdepodobne hráč TR7...
8-6 dobre: Pravdepodobne nepozorný hráč TR7...
5-3 dobre: Pravdepodobne nehráč či moc nepozorný hráč TR7...
2-0 dobre: Pravdepodobne spáč pri TR7... XD

Mimo návod: 2 - City of Vilcabamba

14. května 2008 v 21:22 | Sonia |  Tomb Raider 1
Pokiaľ to teda niekto aj číta, tak si už môže preštudovať druhú časť XD
Len som zabudla podotknúť, že toto nie je paródia (akurát len paródia na návod :)), takže je len opísaná cesta ďalej, vynechané všetky animácie a štylistika asi nebude nič moc :D Paródia by mohla pribudnúť neskôr, ak by mal niekto záujem.

Paródia na TR5 - USA

11. května 2008 v 21:44 | Sonia |  Paródie na TR

Časť osemnásta

"Tento muž bol vlastne príčinou toho, že v neskoršom období Lara panicky strieľala všetkých mužov, ktorí predstavovali potenciálne nebezpečenstvo - no, viete aké. Založila na tom svoju kariéru," vysvetlil Jean-Yves a konečne zmĺkol. Všetci v chalúpke - Larinom dome - sa pomrvili, zívli od nudy a potom Patrick zapol telku, aby si pozrel správy o počasí. Zrazu sa na obrazovke zjavilo:

The Iris. Predmet s magickými účinkami a za veľmi nízku cenu. Na predaj ho ponúka pán Winston J., ktorý je zároveň hrozne rád, že sa zbaví spomienky na istú lamu. Telefón: 0909333222, alebo ICQ číslo: 012-147-325, či e-mail: čajíček@surrey.com. The Iris je...

"Čože?" vyhŕkol kňaz a rozzúrene chytil sluhu za golier. "Ty si sa to opovážil predávať?"
"No čo," Winston si z Patrickovho hnevu nerobil ťažkú hlavu, "však to je len taká hračka."
"To si vôbec nebral ohľad ani na to, ako ho musela Lara snažne získavať z mrakodrapu? Ty si tú kra... ženu vôbec nevážiš!"
"Aký mrakodrap?" prejavil Jean-Yves záujem. "Mohli by ste mi to vyrozprávať?"
Patrick teda neochotne pustil Winstona, opäť sa usadil na umývadlo a začal hovoriť, pričom sluha, s ktorým si vymieňal zúrivé pohľady, ho príležitostne dopĺňal.

Nové screenshoty

10. května 2008 v 21:59 | Sonia
Len dva screeny (alebo i 6, pokiaľ ste nezaregistrovali tie staršie) pribudli, ale snáď to zatiaľ postačí :) Žasnúť nad nimi (XD) môžete presne tu.

Mimo návod: 1 - Caves

10. května 2008 v 21:30 | Sonia |  Tomb Raider 1
Opäť sa to rozrastie v TR1, a to konkrétne šialeným návodom, ktorý vám v podstate i pomôže v ceste ďalej (preto upozorňujem, ak napríklad hľadáte tajomstvá na vlastnú päsť, nemali by ste to nejak podrobne čítať, je totiž možné, že napriek šialenosti určené miesto spoznáte XD), ale nie je to klasický nudný popis cesty - však uvidíte sami :) Onedlho budú pribúdať ostatné levely (postupne, nie naraz), v prípade záujmu napíšem návody i na iné časti TR (no, to bude celkom veselé, pokiaľ som nejakú časť v hre ešte nehrala XD). ;)

Nové artworky z TR:U

10. května 2008 v 20:00 | Sonia |  Tomb Raider 8
Áno, nie som lama a zaregistrovala som túto novinku, nemyslite si :D Preto sa nimi môžete pokochať aj tu, i keď mi je jasné, že ste sa nimi kochali už všade inde XD

Komiks 9. - Svadba

8. května 2008 v 21:23 | Sonia |  Komiksy z TR
Trošku dlhší komiks, no na konci bude aj tak jasné, že Laru by som na vašom mieste neskúšala presvedčiť o kráse manželského zväzku, lebo vám to môže svojsky vyvrátiť :D

Sophia predstavuje...

3. května 2008 v 21:11 | Sonia |  Ostatné paródie (próza)
Sophia Trent-Leight mi ešte pred "mierne" nevydareným rozhovorom s ňou a jej manželom poskytla jedno interview, v ktorom mi viac odhaľuje svoju "normálnu rodinku", a i seba samotnú.

Hlasovanie v Anniversary Idol

2. května 2008 v 21:39 | Sonia |  Rozličné kecy
Druhé kolo sa blíži...
Preto bežte hlasovať...