Březen 2008

The lost artefact

30. března 2008 v 21:50 | Sonia |  Tomb Raider 3
Lara sa v TR3 stretla s dr. Willardom, a práve na jeho hrad v Škótsku teraz mieri, lebo sa dozvedela, že okrem 4 kusov meteoritu, ktoré hľadala predtým, existuje ešte jeden kúsok, silnejší než všetky ostatné. Lara teda neváha a vydáva sa hľadať ho niekam na hrad... Ibaže, ako to tak už býva, napokon sa musí preplachtiť na južné pobrežie Británie, pokračovať cez La Manche a až vo francúzskej ZOO sa opäť všetko obráti na dobré :D

1. HIGHLAND FLING - Okrem Lochnesskej príšerky (dokonca štyroch - zdr ojom informácie je Ladycroft.cz, ďakujem za ňu :)) sa stretnete s nejakými tými besnými psami, ktoré sa predtým zamaskovali za sochu, strážcami a inak vás nič neruší v nerušenom pozorovaní krásnych pozostatkov hradu :D Úlohou levelu je zohnať dva bodliakovité artefakty, a tak si otvoriť vstup do Willardových pracovní, spální a tenisového kurtu :D


2. WILLARD´S LAIR - A spálne sú tu! Bohužiaľ nie :) - po mnohých ochranných opatreniach (aby sa tam nedostali živly ako Lara, ale na ňu je všetko krátke) typu alarm v starovekejšom ponímaní - sa dostávate do pracovne s náčrtmi Lochnessky a štyroch artefaktov, ale kde je posledný? To sa dozviete po reklame... :D


3. SHAKESPEARE CLIFF - Treba sa vydať do Francúzska - takže Lara sa dostáva na južné pobrežie, aby sa z veľkého pracoviska dostala ďalej... Ale ešte predtým si trochu zajazdí na štvorkolke a vypustí pravdepodobne tie záchody, ktoré sú navrchu miestnosti, aby na úplný spodok natiekol dostatok vody - tou sa potom dostane na podvodné pracovisko s peknými rybičkami :D A predtým sa ešte nechá zakúsnuť niekoľkými pterodaktylmi.


4. SLEEPING WITH THE FISHES - Lara je teraz niekde uprostred kanála La Manche a celkom by sa jej hodil dopravný prostriedok, ktorým by doplávala na jeho druhú stranu! Ešte sa však musí vymotať z rozsiahlej vodnej základne a pritom sa neutopiť medzi zmutovanými rybami, krvilačnými potápačmi a niekoľkými delfínikmi. Medzitým tu Lara objaví posledný kus meteoritu...

5. IT´S A MADHOUSE! - V nafukovacom člne sa Lara preplaví rovno do ZOO, medzitým stratí artefakt (ale hneď ho aj zas objaví) a vtrhne medzi biele tigre a opice. Prebehne celou ZOO, konkrétne terasami, klietkami tigrov, bludiskom, opičím ostrovom a vtáčou voliérou, aby napokon vložila ťažko ukradnutý artefakt do hnijúcej hrude mŕtvoly! Skutočne praktické...
6. REUNION - Pravdaže, keď sa Lara v tomto krátkom leveli opäť stretne so Sophiou Leigh, a po jej smrti z nej ostane ibe spomínaný kus meteoritu (teda zo Sophie), je zrejmé, že až taká márna tá investícia artefaktu nebola... (Len si Lara mohla odpustiť ten boj.) Inak to ale nešlo, a aj tak, keď (opäť) zastrelíte blondínku, na pláži vás čaká balón, ktorý vás dovezie pohodlne do Surrey... ;)

Návštevná kniha

30. března 2008 v 20:36 | Sonia |  Návštevná kniha
Keďže niektoré komentáre komentujú niečo iné než o čom točí článok, na scénu impozantne vstupuje návštevná kniha! (Hups, práve sa potkla...) Slúži na pripomienky, názory, kritiku, chválu, bezvýznamné "tlachanie", atď. :)

2. diplom (Veron)

30. března 2008 v 20:21 | Sonia |  Od vás
Vidíte, detičky, zapájať sa do súťaží sa oplatí - potom (ak ste moc inteligentné a šikovné - ehm, a to hovorím o sebe?!) získate takýto desne maxi krásny diplom, z ktorého si aj zaplačete. XD Veľká vďaka autorke blogu http://veracroft.blog.cz/ :)

Lara´s house

25. března 2008 v 21:06 | Sonia |  Tomb Raider 3
Áno, už po tretí (a skoro posledný) raz prichádza tento článok, pretože práve v TR3 bol Larin dom najväčší a najprepracovanejší zo všetkých sídel - myslím teda klasické diely. No, nových miestností sme sa síce nedočkali, ale aktualizovali sa tie staré :) :
1. Larina izba - Stmavla, takže v nej horí oheň už aj cez deň, ale inak je skoro rovnaká ako v TR2, až na ten baldachýn nad posteľou a pozmenenú kúpeľňu vedľa.
2. Podzemie - Lara tu ukrýva kŕdeľ rybičiek, ktoré zas ukrývajú kľúčik od dráhy pre štvorkolku, a tá ukrýva spomínanú štvorkolku :D Cestu sem určite poznáte, vedie cez podkrovie, takže aj tu je rozdiel oproti TR2 (hlavne asi preto, že bludisko je odstránené - vykosené, že? :D)
3. Tajná izba - Čo by to bol za Lara´s home bez nejakých tých skrýš, že :) V tejto malej miestnosti sa skrývajú konkrétne: Scion (TR1), Dýka Xianu (TR2), T-Rexia hlava (TR1, 2, 3?), Iris (TR4, 5), zlatá modla (podobá sa na tú z TR1 - City of Vilcabamba :)).
4. Telocvičňa - Zmena imidžu je fajn! Síce sa podobá všetkými tými plošinkami na TR1, ale oproti TR2 je zmenená dosť... :D Potrénujete si tu všetky pohyby, ktoré vám Lara aj vysvetlí, ako na to, len jej hlas vždy preruší hudbu zo sterea vedľa v jedálni, sakra :D
5. Exteriér - "Opičia dráha" veľké zmeny nezažila, až na mierne predĺženie trate terčíkmi a sexi Winstona vo vojenskom habite XD No dobre, nechajme to. Ale namiesto bludiska sa povozíte na štvorkolke a môžete lámať rekordy (svoj si nepamätám, smola :D).

1. diplom (Radarus)

25. března 2008 v 20:19 | Sonia |  Od vás
Konečne môžem napísať takýto článok XD

Za bleskovku o speváčke Pink som dostala diplom (no, tento je vlastne spoločný pre všetkých výhercov :)) od Radarusa na stránke http://mr-radar.blog.cz/
A toto je tiež niečo podobné, síce to vyzerá ako menovka v reštaurácii :D Veľmi pekne mu ďakujem :)

Test (TR5 všeobecne)

24. března 2008 v 21:51 | Sonia |  Tomb Raider všeobecne
Po nejakej dobe prichádza opäť testík :)

Tomb Raider 5

1. V akej podobe nachádzame v hre secrety?
a) strieborné peniaze
b) zlaté ruže
c) medené klince
d) bronzové medaily

2. Aký nepriateľ na Laru vybafol ako prvý v hre?
a) človek
b) doberman
c) pudlík
d) android

3. Akú farbu majú blesky, čo šľahajú z očí hlavy gladiátora (level Trajan´s markets)?
a) ružovú
b) hnedú
c) červenú
d) zelenú

4. V ktorom z nasledujúcich ruských levelov sa Lara prechádza vonku?
a) The Submarine
b) Deepsea Dive
c) The Base
d) Sinking Sub

5. Čo ohrozuje Laru v Labyrinte?
a) Larson
b) Pierre
c) malá žltá potvorka
d) monštrum

6. V akom poradí by si mala Lara vziať veci z pozície na lane nad hlbokou priepasťou (Írsko)?
a) fakľa, kus bránky, krieda
b) fakľa, krieda, kus bránky
c) krieda, kus bránky, fakľa
d) krieda, fakľa, kus bránky

7. Koľko rokov bol démon na koni väznený tečúcou vodou?
a) 200
b) 450
c) 600
d) 700

8. V ktorom leveli z USA musí sa Lara na nejaký čas vzdať svojej zbrane?
a) The 13th Floor
b) Escape with the Iris
c) Red Alert!
d) v žiadnom

9. Koľko androidov otravuje v poslednom leveli?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

10. V ktorej krajine z hry si môžete zahrať demo TR5?
a) Rím
b) Rusko
c) Írsko
d) USA

Výsledky:
1. b, 2. b, 3. d, 4. c, 5. d, 6. a, 7. d, 8. b, 9. b, 10. a

Hodnotenie:
10-9 dobre: Skláňam sa pred vami...
8-6 dobre: Gratulujem, vcelku fajn výsledok :)
5-3 dobre: Lepšie to nešlo?!
2-0 dobre: Nechoďte mi s takýmto výsledkom na oči... XD

Úpravy

24. března 2008 v 20:55 Rozličné kecy
Opäť sa tu viac než týždeň nič neobjavilo - kajám sa a zároveň sa vyhováram na nedostatok času (ale kto mi na to skočí, však?), takže radšej hneď prejdime k tým úpravám:
- Paródia na TR5 - RUSKO: dopísané zvyšné 2 levely, zhliadnuť ich môžete tu
- My pets: obnovené fotky každého zvieraťa, zároveň vytvorená galéria Spoločné fotky
- Óda na Ladycroft: prerobená posledná sloha, snáď sa vám bude viac páčiť :)
- Spriatelené blogy a weby: opäť 2 nové blogy a jeden web
- okrem toho si môžete všimnúť báseň Tři kazajky jdou :)

"Tři kazajky jdou..."

24. března 2008 v 20:54 | Sonia |  Poézia
Písané v miernej depresii.
(Pozn. - Myslím skôr Londýn v 19. storočí, nie terajší :))

"Tři kazajky jdou..."

Kazajky po uliciach chodia,
po tmavých uliciach Londýna;
nie, nie sú to normálni ľudia -
ružová, zelená, blondína.

Tie kazajky sú ich šatami,
každodenné a či sviatočné;
sú aj ich večnými kliatbami -
svetlé, no pochmúrne, smútočné.

Večný londýnsky dážď ich zmáčal,
zmyl farby zvieracích kazajok,
v dušiach im stály smútok kráčal,
na normálnosť nesmú mať nárok!

Tie duše sú vládcami MIMA.
Vedia v tom stave túžiť, sniť?
Cítia bolesť, trápi ich zima?
A či ich mysle môžu len hniť?

Kazajky smutné kráčajú vpred,
stavu mimo výsostní páni,
aj keď im nikdy nepatril svet,
vládnuť mu - nik im nezabráni.

Vládnuť svetu? Ako to vedia?
Veď mimo je tak trochu každý -
kazajky, a občas aj ľudia;
a tí traja vládnu tu navždy.

Navždy blúdia tu, naším svetom,
kazajkami môžu byť všetci.
Tá trojica bude stáť pri tom -
pozor teda na mimo veci!

A keď všetci mimo sa stanú,
ovládnu kraje, ovládnu svet,
keď budú patriť MIMO-klanu,
rozkvitne šialenstva temný kvet...

Spoločné fotky

24. března 2008 v 20:44 | Sonia |  My pets
Ďalšie fotky, tentoraz také, kde je tých potvoriek viac...





Ako často sem chodíte?

16. března 2008 v 20:53 | Sonia |  Ankety
Možno sa dozviem potešiteľné veci XD Hlasujte, please :)

The golden mask

16. března 2008 v 20:39 | Sonia |  Tomb Raider 2
Ďalší z datadiskov - Zlatá maska, ktorú Lara nájde v "peci bohov", ako by sa dal preložiť názov tretieho levelu. Priznám sa, že dej mi akosi uniká, ale ide proste asi o to, že Lara hľadá túto masku a popritom bojuje s hromadou maníkov, pravdepodobne postkomunistov, pretože prvý level sa odohráva v prostredí studenej vojny... Ale priznajme si, aký úžasný príbeh už len vymyslíte do piatich levelov? :) Napriek tomu je tento datadisk asi najkrajším zo všetkých troch :)
1. THE COLD WAR - Sakra, studená vojna je tu - a s ňou krásne prostredie Melnikovho ostrova, kam sa Lara vydáva na ďalšiu z jej mnohých prechádzok :D V druhej polovici levelu objavíte úchvatný ľadový palác, ktorý strážia priateľskí mnísi (to, že do nich sa tu nemá strieľať, som zistila pomerne nedávno :)), a tak už len preň by ste si to mali zahrať XD
2. FOOL´S GOLD - Budeme sa tváriť, že názov levelu sa píše aj s tým apostrofom (ak nie, tak mi to pokojne napíšte :D)... V tomto leveli je to akési drsnejšie, všade samí nepriatelia v klasickom štýle TR2, a hlavne muži s plameňometom dajú človeku zabrať, pokiaľ si nenačítuje granátomet :D Inak je to tiež pekný level, bla bla, však viete :D
3. FURNACE OF THE GODS - Pec plná zlata by sa zišla aj mne... :D Ale Lara po zlate netúži (teda až na tú masku), a tak iba obdivuje zlaté prúdy, ktoré sa kombinujú so snehom a ľadovými medveďmi... Toto je opäť nádherný level, v ktorom sa dostanete aj do akejsi dedinky, ktorá mne osobne trochu pripomínala City of Vilcabamba tými svojimi indiánskymi maľbami a kamennými domčekmi... Pekné. :D
4. KINGDOM - Mám sa opakovať, že aj toto je krásny level? :D Tentoraz sa zlato strieda s džungľou plnou ľadových mužov a mníchov, a popritom tu čaká aj zaujímavý hlavolam s klietkami a pákami, a napokon stačí už len zastreliť obludu podobnú Orloyetimu z TR2 a tento gold je skoro na konci...
5. NIGHTMARE IN VEGAS - Zbierajte secrety, detičky, dostanete cukríčky XD Alebo bonusový level, ktorý za tých 12 secretov stojí, nie? Zvláštnejší hotel som ešte nevidela, takisto ako to Las Vegas je s T-Rexami veľmi zaujímavé mesto :D A kto by sa nezbláznil od radosti (alebo niečoho iného :D) z Winstona s čajíčkom? ;)

Lara´s home

9. března 2008 v 21:20 | Sonia |  Tomb Raider 2
Tomb Raider 2 nám opäť ponúkol prehliadku Larinho domu, tentoraz aj s exteriérom a Winstonom, no a aby sme ním neboli príliš obťažovaní, tak pridali aj mrazničku, za ktorú veľmi ďakujeme :D Lara si svoj dom trochu prestavala, napríklad zväčšila pôvodnú telocvičňu a vyhádzala z nej plošinky, aspoň jej nezavadzali v záverečnom leveli :D Takže čoho nového sme sa tu dočkali?
1. Larina izba - Ostáva aj pôvodná z TR1, ale Lara milostivo otvára dvere do svojej spálne, aby sme sa mohli pokochať tou krásnou posteľou :D
2. Kuchyňa - Ďalšia nová miestnosť, kam pravdepodobne všetci hráči išli len raz, a to preto, aby mali pokoj od sluhu :D
3. Exteriér (tréningová dráha) - Nazývaná aj opičia; tréningová časovka, ktorá sa ale pri naučenom (a neustále zdokonaľovanom) postupe dala zvládnuť niekedy aj rekordne rýchlo; nedá mi, aby som sa nepochválila svojoím rekordom - 01:13:03 :D Ďakujem za potlesk, aj nabudúce.
4. Exteriér (bludisko) - Zároveň aj cesta k tajnej miestnosti v dome, ktorá skrýva poklady, kamennú mačku z egyptského mesta Khamoon (TR1) a malú modlu, tiež z jednotky. Ale to by ste mali vedieť - tí, čo sa sem ešte nedostali, nech mi nejdú na oči :D