Leden 2008

Komiks 5. - Cvičenie

25. ledna 2008 v 21:46 | Sonia |  Komiksy z TR
Cvičenie je bezpochyby užitočné. Najmä vtedy, ak je jeho výsledkom krásne telo a svieži dych, ako na konci tohto komiksu.

Veľké preteky (A big race)

25. ledna 2008 v 20:48 | Sonia |  Poviedky
Na žiadosť uverejňujem aj slovenský preklad - ale čo je zlé na tom, vziať si slovník a poctivo si prekladať? :D


Pri jednom malom jazere sa raz žabia rada rozhodla usporiadať veľké žabie preteky. Mali sa konať na Medzinárodný deň žiab, čiže presne o týždeň. Najstaršie žaby rozhodli o pretekároch, ich "koňoch", podmienkach súťaže a o trase. V okolí jazera žaby rozvešali plagáty s oznamom o súťaži, napísané na lístkoch ďateliny. Všetky zvieratá - slimáky, mravce, osy či dážďovky sa veľmi tešili na preteky.
Konečne prišiel očakávaný deň. Zišlo sa veľmi veľa divákov, dokonca priletelo zopár zahraničných motýľov, ktoré predvádzali svoje krásne krídla. Vyzeralo to tam skoro ako na módnej prehliadke.
Onedlho zapískal rozhodca na malej, dutej slimačej ulite. Bola to stará ropucha, ktorá nadšene súhlasila s tým, že bude rozhodcom, keďže celé dni už iba chytala veľké lenivé muchy a nemala čo robiť.
Súťažiaci priviedli svoje "kone" pred štartovnú čiaru. Pretekárov bolo päť, boli to žaby a ich "kone" boli v skutočnosti tieto zvieratá: čmeliak, vážka, kobylka, jašterica a posledný súťažiaci "koňa" nemal, pretože ho deň predtým nanešťastie zožrala lastovička a náhradu tak rýchlo nenašli. Dostal teda výnimku.
"Pozor, prosím!" zakŕkala ropucha. "Pravidlá poznáte - "kone" s krídlami sa nemôžu vzniesť nad dráhu, nesmiete používať skratky a inak podvádzať! Pretekár číslo 5 - bez "koňa" - sa nemôže potajomky viezť na zvieratku iného súťažiaceho! Rozumeli ste? Takže... Tri! Dva! Jedna! ŠTART!"
Žaby vyrazili. Ako prvá bola kobylka, hneď za ňou bežala jašterica, potom čmeliak, štvrtá bola žaba a nakoniec letela vážka, ktorá asi nezvládala váhu svojho džokeja.
Na lúke sa všetkým pretekárom darilo. Problémy nemali ani v lese, iba medzi skalami museli žaby krotiť svoju vážku a čmeliaka, pretože stále chceli vyletieť hore a uľahčiť si cestu.
Onedlho sa dostali k piesku pri jazere. Jašterica problém nemala, iba kobylke sa zle skákalo, a tak začala trochu zaostávať. Zrazu sa stalo niečo, čo nikto neočakával. Z oblohy priletel vrabec a ďobol do vážky. Jazdec číslo 2 prestal existovať, to však nezabránilo ostatným, aby pokračovali v pretekoch
Dobehli k vode. Jašterica aj žaba do nej skočili a čmeliak letel nad hladinou, iba kobylka sa zarazila a nechcela ísť ďalej. Jazdec číslo 3 bol po chvíli diskvalifikovaný. Ostatní plávali a plávali... Zrazu sa ale opäť vynoril predátor - ryba - a zožral úbohú žabu.
Teraz súťažili už iba jašterica a čmeliak. Diváci zatajili dych, pretože cieľ sa blížil. Jazero nebolo veľké a oni plávali cez najužšie miesto.
Jašterica po dlhých pretekoch vyhladla, a síce to mala zakázané, keď uvidela velikánsku muchu, nezaváhala a odplávala za ňou. Žaba sa ju snažila zastaviť, lenže sa jej to nepodarilo a bola diskvalifikovaná aj ona. Vyzeralo to, že žaba na čmeliakovi určite vyhrá, no čmeliak sa už unavil a začal klesať do vody. Žaba rýchlo zoskočila a kývla mu, aby sa na ňu posadil. Tak doplávali do cieľa.
Diváci začali jasať, ale ropucha, ktorá tam už čakala, nevyzerala spokojne. Kričala:
"Diskvalifikujem ťa! Jazdec mal prísť na "koni", a nie "kôň" na jazdcovi!"
Závody teda nevyhral nikto a naštvaní diváci sa rozišli. Odvtedy sa pri jazere závody už nikdy nekonali.

Test (TR3 všeobecne)

18. ledna 2008 v 21:53 | Sonia |  Tomb Raider všeobecne
Výsledky sú tam, kde boli aj minule :D
Tomb Raider 3

1. Čo pekné ste mohli získať za všetky nájdené secrety?
a) nablýskaný rolls-royce
b) nesmrteľných nepriateľov
c) bonusový level
d) bonusový oblek

2. Ktorý z týchto pohybov tu Lara ešte neovláda?
a) plazenie sa po štyroch
b) chôdza po lane
c) šprint
d) plávanie v štýle prsia

3. Čo robil Winston v sídle?
a) krotil medvede
b) písal e-maily
c) ponúkal Lare medvedíkov Haribo
d) nechával sa zavrieť do mrazničky

4. Čo čakalo na Laru, keď v leveli Caves of Kaliya zahla na začiatku doprava?
a) guľa
b) kobry
c) šípky
d) láva

5. Kde vo svojom dome či okolí nájde pištole?
a) na konci tréningovej dráhy - vonku
b) v bazéniku - vnútri
c) na posteli - vnútri
d) v bludisku - vonku

6. Na aké zvieratko zmutoval Willard v dôsledku radiácie?
a) šteňa
b) kobra
c) osa
d) pavúk

7. Akú farbu majú 3 kryštály v leveli Coastal Village, s ktorými sa dostanete do dediny?
a) ružová
b) červená
c) hnedá
d) oranžová

8. Po získaní prvého šutru z meteoritu si Lara číta denník na Willardovej loďke. Akým dátumom začína zápis?
a) júl
b) jún
c) august
d) september

9. Čím ostreľuje Laru maník na konci Thames Whart, ktorý sa dočká šťastného dôchodku? :)
a) UZI
b) samopal
c) pištole
d) gumipuška

10. Čím odkloní Lara dráhu elektrického vozíka v tomto leveli, aby zoskratoval poistky?
a) drevenou krabicou
b) drôteným kvádrom
c) kamenným kvárdom
d) alabastrovou vázou

Výsledky:
1. c, 2. b, 3. d, 4. a, 5. a, 6. d, 7. a, 8. c, 9. b, 10. b

Hodnotenie:
10-9 dobre: Buď ste pozorne hrali, alebo podvádzali pri teste!
8-6 dobre: Klasický/á hráč/ka s klasicky otvorenými očami :D
5-3 dobre: Celkom v pohode - no dobre, úplne nanič :D
2-0 dobre: Buď ste nehrali, alebo som z toho jeleň :D

Komiks 4. - Mamička

16. ledna 2008 v 21:27 | Sonia |  Komiksy z TR
Vedeli ste, akých má Lara rodičov? Ak nie, zoznámte sa, prosím, s jej mamou :D

Komiks 3. - Práca v cirkuse

12. ledna 2008 v 21:30 | Sonia |  Komiksy z TR
Už je to raz tak, aj Lara si musí niekedy hľadať prácu...

Komiks 2. - Choroba

9. ledna 2008 v 21:26 | Sonia |  Komiksy z TR
Chudinka Lara bude teraz trošku chorá :( Ale všetko bude zas OK, veď uvidíte! :D

Záhada seriálov

7. ledna 2008 v 14:17 | Sonia |  Úvahy
Toto síce nemá s TR nič spoločné, ale pobaviť sa na tejto poloúvahe, poloparódii môžete i tak:

Záhada seriálov

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako je možné, že rovnaký rozhovor trvá v americkom seriáli (či filme) päť sekúnd, v českom desať a v slovenskom pol hodiny? Tu je výsledok prieskumu:

Americký seriál
Matka - Čo škola?
Dcéra - OK.
Český seriál
Matka - Ako sa ti darí v škole?
Dcéra - Fajn.
- Iba fajn?
- Uhm.
Slovenský seriál
Matka - Ahoj. Ako bolo v škole?
Dcéra - Dobre.
- Akú máš známku?
- Žiadnu.
- Naozaj?
- Naozaj.
- Dobre.
- Dobre. Ako bolo v práci?
- Dobre. Zvýšili mi plat.
- Naozaj? Na koľko?
- Na 2000 korún.
- Konečne si budeme môcť niečo dovoliť.
- Áno.
- Idem si robiť úlohy.
- Choď. Máš ich veľa?
- Nie.
- Dobre.
- Potom pôjdem von, mama.
- Hej.

Prieskum teda ukazuje, že v záujem zachovania duševného zdravia nepozerajte slovenské filmy a seriály. Uskutočnené Výskumným strediskom na zisťovanie názoru ľudí, čo žiadny názor nemajú.

Komiks 1. - Samovražda

7. ledna 2008 v 14:09 | Sonia |  Komiksy z TR
Praktické využitie tisícov screenshotov z TR:A :D
-----
Trochu morbídne, ale napokon to dopadne dobre, nebojte sa ;)